היום כל אדם יודע, שאם אתה לא צועד קדימה - אתה נשאר במקום. עסקים רבים צריכים להמשיך להישאר רלוונטיים גם אם לפני 5 או 10 שנים הם היו מצליחים מאוד, אף אחד לא יכול להבטיח להם את השנה הבאה. היום הטכנולוגיה מחייבת בעלי עסקים שונים להתאים את עצמם לעולם הדיגיטל ולבנות אתר אינטרנט לעסק שלהם. אתרי האינטרנט מאפשרים לגולשים רבים למצוא את העסקים, אם בתוצאות החיפוש של הפייסבוק, או בגוגל ואף באתרים שונים המספקים מידע ורשימות של עסקים בתחומים שונים.

אז כפי שהבנתם, בניית אתר לעסק שלכם היא הכרחית. אבל איך עושים את זה? האם עושים את זה לבד או שפונים לבעל מקצוע? ואיך בוחרים בעל מקצוע? והאם עדיף בעל מקצוע בודד - פרילנסר - או שמא חברה תספק עבורכם את העבודה הטובה ביותר? הנה כמה תשובות לשאלות נפוצות בתחום בניית אתרי האינטרנט, בדגש על בניית אתרי אינטרנט תדמיתיים לעסקים קטנים ובינוניים.

למי פונים כדי לבנות אתר?

  • לבנות לבד - ישנם שירותים המאפשרים לכם לבנות את אתר האינטרנט שלכם לבד. רוב השירותים לא מספיקים כדי להתאים לעסקים, אבל אם אתם רוצים משהו פשוט ביותר רק כדי לצאת ידי חובה ולא להוציא עליו כסף, יכול להיות שזו האופציה בשבילכם. אבל קחו בחשבון שיש בבחירה זו חסרונות רבים, העובדה שאין לכם כתובת ייחודית וקבועה לאתר שלכם, שאין לכם שליטה מלאה על העיצוב או על המערכת עצמה ולמעשה לא כל דבר שתרצו לעשות תוכלו. ובנוסף לכך, ייתכן ואתר שאינו נרצה מקצועי יצור רושם לא טוב.

  • פרילנסר / עסק קטן  - הבחירה הזו היא הבחירה המועדפת על אנשים רבים. פרילנסר או עסקים קטנים מציעים מחירים הוגנים יותר ללקוחות. ניתן לבנות אצל עסקים קטנים ופרילנסרים אתרים במחירים של אלפי שקלים בודדים, בעוד שחברות גדולות גובות מחיר יקר יותר. בנוסף, בעבודה מול עסק קטן או פרילנסר עצמאי יש הרגשה של שירות אישי יותר ואפשר להרגיש יותר בנוח בעבודה המשותפת. במקרים רבים עסקים אלו גם יתנו תחושה שהם באמת דואגים ואכפת להם מהעסק שלך, ולא מדובר רק ב"עסקים בלבד".

  • חברת בניית אתרים - חברות גדולות בדרך כלל פונות לחברות בניית אתרים כי המחיר והתחושה האישית לא משחקים תפקיד. בדרך כלל מדובר בעסקאות גדולות יותר ולכן חברות בניית אתרים רבות גובות מחיר גבוה כדי לא להתחיל לעבוד מלכתחילה עם לקוחות קטנים. כמובן שתלוי באיזו חברת בניית אתרים מדובר. יש חברות בניית אתרים עם 2-4 עובדים בלבד ויש חברות עם למעלה מ-20 עובדים. התמחור הוא כמובן בהתאם, והיחס האישי לא תמיד אישי כי העבודה נעשית לעתים אל מול מספר גורמים - כך למשל עובדים עם אנשי מכירות, מעצבים, מתכנתים וכו', בעוד שבעסקים קטנים או אצל פרילנסרים בדרך כלל עובדים מול אדם אחד בלבד או 2 לכל היותר.